ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ   >   MANHATTAN SOHO CLUB (1ο μέρος)

MANHATTAN SOHO CLUB (1ο μέρος)

Τοιχογραφία Χώρου Εστίασης

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
544 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρόκειται για ελεύθερη ζωγραφική μεταφορά του Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, στον μεγάλο τοίχο του πολύ ωραίου χώρου του Soho club στο Γκάζι.

 

Χρησιμοποιήθηκαν ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής με αερογράφο και πινέλα και η τοιχογραφία καλύπτει επιφάνεια περίπου 50τμ.

 

Στις φωτογραφίες και στα ποστ που ακολουθούν, βλέπετε αναλυτικά, σχεδόν μέρα-τη μέρα, την πορεία του έργου από την εικόνα που έδινε το Soho πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, μέχρι την ολοκλήρωσή του.

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Γκάζι
  • Διαστάσεις: 50τμ
  • Ημερομηνία: 22-12-2012

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ