ΑΡΧΙΚΗ   >   ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ   >   ΒΥΘΟΣ – ΘΑΛΑΣΣΑ   >   ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μια απ’ τις πιο όμορφες εργασίες (και επιτυχημένες συνεργασίες) που έχω κάνει ως τώρα, είναι και η εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου δραστηριοτήτων <<Abyssos βιότοποι του κόσμου….κάτω από το νερό>> του Σταύρου Τσιπά.

 

Το βιβλίο παρουσιάζει μέσα από 13 εικόνες, κι από έναν διαφορετικό βιότοπο (ωκεανούς, λίμνες, ποτάμια, υφάλους) και τους οργανισμούς που ζούνε σε αυτόν, με όλες τις  βασικές πληροφορίες.

 

Η σειρά των φωτογραφιών είναι:

 1. ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ
 2. ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕΚΟΝΓΚ
 3. ΩΚΕΑΝΟΙ
 4. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
 5. ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
 6. ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ
 7. ΜΑΛΆΟΥΙ
 8. ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ
 9. ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ
 10. ΤΑΝΓΚΑΝΙΚΑ
 11. ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΑΣΙΑ
 12. ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
 13. ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πληροφορίες Έργου

 • Περιοχή: Αθήνα
 • Διαστάσεις: 0,50μ x 0,30μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ