ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΟΡΟΦΕΣ – ΤΑΒΑΝΙΑ   >   ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ (1ο μέρος)

ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ (1ο μέρος)

Ζωγραφική Οροφής Πισίνας

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
878 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην οροφή της πισίνας που αποτελείται από 4 φατνώματα, διαστάσεων 3 x 6μ το καθένα, δημιούργησα μια ενιαία σύνθεση με  θέμα ουρανό με σύννεφα, ενώ τεσσάρων ειδών δέντρα -κερασιές, μανόλιες, αμυγδαλιές και μια βερικοκιά- απλώνουν τα ανθισμένα κλαδιά τους απ’ τα 2 τύμπανα  του κάθε φατνώματος, ανατολικό και δυτικό. Το έργο ζωντανεύει με την προσθήκη 12 πουλιών που πετούν ή κάθονται στα κλαδιά.

 

Εδώ βλέπετε το σύνολο του έργου με φυσικό φως ημέρας και με τον κρυφό φωτισμό από led, καθώς και το θέμα του κάθε φατνώματος ξεχωριστά, όπως φαίνεται και από τα 2 του τύμπανα.

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Ν. Ερυθρέα
  • Διαστάσεις: 72 τμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ