ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΠΑΙΔΙΑΤΡΕΙΑ – ΙΑΤΡΕΙΑ   >   ΠΥΛΗ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

ΠΥΛΗ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

Ζωγραφική Τοίχου Οδοντιατρείου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
746 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Mια νεοκλασική πύλη με δύο αγάλματα, που οδηγεί  στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς, με τον ναό του Ηφαίστου και την Αθήνα στο βάθος.
Στον μικρό, πλαϊνό τοίχο της αριστερής πλευράς επέκτεινα την σύνθεση, ζωγραφίζοντας μιάν εσοχή με ένα βάζο με λουλούδια.
Στα πόδια του γυναικείου αγάλματος κάθεται ένα αλμπίνο παγώνι, ενώ στου αντρικού κάθεται ένα αλμπίνο γεράκι, τα οποία μαζί με το βάζο με τα λουλούδια και τις πεταλούδες, είναι και τα μόνα <<ζωντανά>> στοιχεία του έργου!

 

Όλ’αυτά, στον τοίχο του ιδιόκτητου εξεταστηρίου/γραφείου ενός νέου οδοντίατρου, με πολλή αγάπη για την κλασική τέχνη, ο οποίος επέλεξε και τα περισσότερα από τα στοιχεία της σύνθεσης!

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Χαϊδάρι
  • Διαστάσεις: 3,60μ x 3,20μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ