ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΦΟΙΝΙΚΕΣ & ΦΩΤΙΝΙΕΣ

ΦΟΙΝΙΚΕΣ & ΦΩΤΙΝΙΕΣ

Ζωγραφική Εξωτερικού Τοίχου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
639 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον εξωτερικό τοίχο μιας κατασκευαστικής εταιρείας, μήκους 30μ και ύψους 5μ, ζωγράφισα τρεις φοίνικες σε φυσικό μέγεθος και από κάτω έναν “φράχτη” από κόκκινες φωτίνιες.

 

Στη συνέχεια το έδαφος επιστρώθηκε με χλοοτάπητα, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ ταιριαστό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την τοιχογραφία.

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Παλαιό Φάληρο
  • Διαστάσεις: 30,00μ x 5,00μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ