Έργο_8α: Ζωδιακός κύκλος_ στο lobby του Rethymno Residence hotel

Το έργο που μου ανατέθηκε είναι αντίγραφο του θαυμάσιου ρολογιού της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Επειδή το θέμα στο συγκεκριμένο χώρο στο θόλο που βρίσκεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Rethymno Residence δεν θα λειτουργήσει σαν ρολόϊ αλλά σαν διακοσμητικό στοιχείο, αφαιρέθηκαν και απλουστέυθηκαν κάποια στοιχεία όπως οι ώρες, και ο ήλιος μεταφέρθηκε και μονιμοποιήθηκε στο κέντρο του κύκλου. Παρέμειναν φυσικά τα 12 ζώδια, τα 108 αστέρια, ο ήλιος, η σελήνη- στους Ιχθείς- και οι μέρες του κάθε μήνα.

Ήταν ομολογουμένως η δυσκολότερη -ειδικά για γυναίκα- εμπειρία που είχα επαγγελματικά και δεν είχα αντιμετωπίσει.
Όχι μόνο λόγω της δυσκολίας απόδοσης του θέματος σε μια επιφάνεια καμπύλη και κυρτή ταυτόχρονα, που με ανάγκαζε να δουλεύω εντελώς ανάποδα και να υπολογίζω διαρκώς την παραμόρφωση του σχεδίου, αλλά και λόγω των γενικότερων συνθηκών.
Η διάρκεια της εργασίας εκτιμήθηκε αρχικά στις 10 μέρες....
Όμως το ξενοδοχείο βρισκόταν σε ολική ανακαίνιση, οι καθυστερήσεις από τα άλλα συνεργεία ήταν μεγάλες, η διαμονή μου εκεί δύσκολη και ο θόρυβος τις πρωινές και απογευματινές ώρες απίστευτος.
Έτσι, η ολοκλήρωση του έργου μου πήρε ένα μήνα και ως επι το πλείστον δούλευα βραδινές ώρες.

Οφείλω ν'αναφέρω πως η δύσκολη τεχνικά κατασκευή του θόλου έγινε από τον γυψοτεχνίτη Γιώργο Κάκνα, με τον οποίο είχαμε εξαιτερική συνεργασία.
Βοηθός μου σε κάθε τομέα αυτού του δύσκολου εγχειρήματος ήταν ο εργοδηγός Παντελής Παναγιωτάκης, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς για την μέχρι τέλους συμπαράσταση και πρακτική βοήθεια, καθώς και για τα όμορφα τραντάφυλλα!

 Σ'αυτό το ποστ βλέπετε την εξέλιξη των εργασιών κατά την 1η βδομάδα.

 2η εβδομάδα εργασιών

3η εβδομάδα εργασιών

4η εβδομάδα εργασιών

ΤΕΛΙΚΟ

Πληροφορίες

  • Κατηγορία : ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
  • Κώδικός : Ξ8
  • Διαστάσεις : διάμετρος 4,25μ/ εμβαδόν13 τμ περίπου
  • Ημερομηνία: 2015-05-14