ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ   >   ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ (1ο μέρος)

ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ (1ο μέρος)

Ζωγραφική Τοίχου Κρεβατοκάμαρας

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
616 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην κρεβατοκάμαρα αυτού του υπέροχου σπιτιού στην Αίγινα μου ζητήθηκε απ’ το φιλότεχνο ζευγάρι να τους ζωγραφίσω αυτό το θαυμάσιο θέμα στην εσοχή του τοίχου, δίνοντας την ψευδαίσθηση της προέκτασης του χώρου πέρα απ’ το όριο του τοίχου (trompe-l’œil).

 

Δείτε την εξέλιξη του έργου απ’ το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο και τις λεπτομέρειες του θέματος στο 2ο μέρος που ακολουθεί (διάρκεια εργασίας 5 ημέρες).

 

(Στην κεντρική είσοδο του ίδιου σπιτιού ζωγράφισα το θέμα “ΨΥΧΗ & ΕΡΩΣ“)

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Αίγινα
  • Διαστάσεις: 2,50μ x 2,30μ
  • Ημερομηνία: 12-06-2013

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ