ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΨΥΧΗ & ΕΡΩΣ

ΨΥΧΗ & ΕΡΩΣ

Ζωγραφική Εξωτερικού Τοίχου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
561 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον τοίχο της εισόδου αυτής της μονοκατοικίας στην Αίγινα, ζωγράφισα το θέμα που επέλεξε το ζευγάρι που ζει εκεί.

Πρόκειται για ελεύθερη αντιγραφή  του εξαίσιου έργου του ζωγράφου William Bouguereau (1825-1905) εμπνευσμένου απ’ τον αρχαιοελληνικό μύθο της Ψυχής και του Έρωτα, όπως τον διηγείται ο Ρωμαίος συγγραφέας του 2ου μ.Χ. αιώνα, Απουλήιος.

 

Μετά την ολοκλήρωσή του το έργο περάστηκε με βερνίκι για την καλύτερη δυνατή προστασία του από τον καιρό του νησιού.

Ωστόσο, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μου επέτρεψαν να το φωτογραφήσω ικανοποιητικά…

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Αίγινα
  • Διαστάσεις: 2,00μ x 1,20μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ