ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΟΡΟΦΕΣ – ΤΑΒΑΝΙΑ   >   ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ (2ο μέρος)

ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ (2ο μέρος)

Ζωγραφική Οροφής Πισίνας

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
622 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην οροφή της πισίνας που αποτελείται από 4 φατνώματα, διαστάσεων 3 x 6μ το καθένα, δημιούργησα μια ενιαία σύνθεση με  θέμα ουρανό με σύννεφα, ενώ τεσσάρων ειδών δέντρα -κερασιές, μανόλιες, αμυγδαλιές και μια βερικοκιά- απλώνουν τα ανθισμένα κλαδιά τους απ’ τα 2 τύμπανα  του κάθε φατνώματος, ανατολικό και δυτικό. Το έργο ζωντανεύει με την προσθήκη 12 πουλιών που πετούν ή κάθονται στα κλαδιά.

 

Εδώ βλέπετε με την σειρά, τις λεπτομέρειες της ζωγραφικής στο κάθε φάτνωμα.

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Ν. Ερυθρέα
  • Διαστάσεις: 72 τμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ