ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΟΡΟΦΕΣ – ΤΑΒΑΝΙΑ   >   ΨΥΧΗ & ΕΡΩΣ (1ο μέρος)

ΨΥΧΗ & ΕΡΩΣ (1ο μέρος)

Ζωγραφική Τοίχου Σαλονιού

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
684 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην οροφή του 2ου ορόφου αυτής της υπέροχης μονοκατοικίας, δημιούργησα μια σύνθεση με κεντρικό θέμα το μυθολογικό ζευγάρι Ψυχή και Έρωτα, έτσι όπως θαυμάσια το απέδωσε ο Γάλλος ζωγράφος William-Adolphe Bouguereau το 1901.

 

Το ζευγάρι περιστοιχίζεται από 3 μικρές συνθέσεις και μία μεγαλύτερη στις τέσσερις γωνίες, ερωτιδών με λουλούδια, πουλιά και μουσικά όργανα. Η μία σύνθεση είναι η απεικόνιση πάλι της Ψυχής και του Έρωτα σε παιδική όμως ηλικία, έργο του ίδιου ζωγράφου.

 

Η εργασία μου διήρκεσε 10 μέρες και έγινε πάνω σε σκαλωσιά/πατάρι.

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Αχαρνές
  • Διαστάσεις: 4,00μ x 5,00μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ