ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ   >   ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ   >   ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Μακέτα Ζωγραφική Τοίχων Νηπιαγωγείου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
662 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επιλογή των θεμάτων (ζωάκια που παίζουν στο δάσος, στο ποτάμι, στη θάλασσα, κλπ) έγινε με πνεύμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, έχοντας ως σκοπό όχι μόνον την αισθητική απόλαυση του σχολείου από τα παιδιά και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του προαυλίου χώρου τους αλλά και την ευαισθητοποίηση τους στα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, όπως δεντροφύτευση, φιλοζωισμός καθώς και την παραίνεση για δραστηριότητες και παιχνίδι μέσα στη φύση και τα πλάσματα της.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Αχαρνές
  • Διαστάσεις: 54τμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ