ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ   >   ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ   >   ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ (1o μέρος)

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ (1o μέρος)

Τοιχογραφία Παιδικού Σταθμού

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
580 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το να ζωγραφίζω σ’ ένα περιβάλλον με παιδιά για τα παιδιά, είναι ότι πιο απολαυστικό για μένα, γιατί οι αντιδράσεις είναι άμεσες, αυθόρμητες και ειλικρινείς! Τα παιδιά δεν κρύβουν αυτό που νιώθουν.

 

Στον 2ο δημοτικό παιδικό σταθμό του Αγίου Δημητρίου είχα τις καλύτερες κουβεντούλες και αντιδράσεις απ’ τα πιτσιρίκια (2 – 4,5 χρονών) που πολλά δεν ξεκολλούσαν από δίπλα μου και κάποια δήλωναν πολύ σοβαρά στους γονείς τους πως θέλουν να γίνουν κι αυτά ζωγράφοι όταν μεγαλώσουν!

 

Σίγουρα οι επιρροές καταγράφονται σ’ αυτή την ηλικία και -ποιος ξέρει- ίσως στο μέλλον κάποια απ’ αυτά ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Τους το εύχομαι!

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Άγιος Δημήτριος
  • Διαστάσεις: 10,00μ x 2,00μ
  • Ημερομηνία: 10-06-2015

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ