ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ (1ο μέρος)

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ (1ο μέρος)

Ζωγραφική Τοίχου Σκάλας

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
690 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα θαυμάσιο ζευγάρι, ο Στέλιος (κρητικός) και η Δόνια (συριανή), βλέποντας πως θα είναι πολύ δύσκολο να την επισκεφτούν ξανά, θέλησαν να μεταφέρουν την αγαπημένη τους Τοσκάνη στον τοίχο της κυκλικής σκάλας του σπιτιού τους, που οδηγεί από το ισόγειο στον 1ο όροφο και μου ανέθεσαν το έργο.

 

Το 1ο τμήμα του έργου ξεκινά απ’ την είσοδο του ισογείου ως τμήμα ενός χωριού της Τοσκάνης, με τα πολύ χαρακτηριστικά της στοιχεία και αρχιτεκτονική, χτισμένο ψηλά σ’ ένα λόφο, απ’ όπου βλέπουμε το 2ο τμήμα της τοιχογραφίας, με τους υπέροχους λόφους γεμάτους καλλιέργειες. Αμπέλια, λεβάντες, ηλιοτρόπια, ελιές, κτλ.

 

Ανεβαίνοντας τη σκάλα, βλέπουμε το 3ο τμήμα του έργου, ένα μικρό μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στον λόφο, το Piccolo Castello και δεξιά του, στην κορυφή της σκάλας όπου τελειώνει ο τοίχος, βλέπουμε ουρανό και αγριόχηνες να πετούν, καθώς και 2 χελιδόνια.

 

Χρειάστηκαν 135 ώρες εργασίας (13 ημέρες) για να ολοκληρώσω την τοιχογραφία, οι περισσότερες πάνω σε σκαλωσιά!

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Γλυκά Νερά
  • Διαστάσεις: 2,70μ x 8,00μ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ