ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ (2ο μέρος)

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ (2ο μέρος)

Ζωγραφική Τοίχου Σκάλας

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
645 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

“Αν δεν μπορείς να πας στην Τοσκάνη, φέρε την Τοσκάνη στον τοίχο σου!” είναι το σλόγκαν του αγαπητού μου πελάτη, το οποίο υιοθέτησα, γιατί ταιριάζει απόλυτα στις περιστάσεις που ζούμε, αλλά και στην τέχνη που ασκώ.

 

Η εξαιρετική από κάθε άποψη συνεργασία και επικοινωνία με ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, την Δόνια και τον Στέλιο, είχε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα παρά τις απίστευτες δυσκολίες της κυκλικής και ανοδικής επιφάνειας.

 

Το έργο ολοκληρώθηκε σε 13 εργάσιμες (130 ώρες περίπου), οι περισσότερες πάνω στη σκαλωσιά. Την σύνθεση έκανα από έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών της Τοσκάνης, που επιλέξαμε μαζί με τους πελάτες μου.

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Γλυκά Νερά
  • Διαστάσεις: 2,70μ x 8,00μ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ