ΝΙΝΟ & ΝΙΝΑ

Ζωγραφική Τοίχου Παιδιατρείου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
616 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο παιδιατρείο μιας γυναίκας που λατρεύει τα παιδιά και την τέχνη, της Νέλης Μηλιώνη, ζωγράφισα τον τοίχο του εξεταστηρίου της μ’ ένα θέμα που διάλεξε η ίδια και που πρόσθεσα φυσικά τη δική μου φαντασία, φτιάχνοντας, έτσι, ένα δικό μας παραμύθι.

 

Ο Νίνο και η Νίνα, δύο αδερφάκια, περιπλανώνται μέσα στο δάσος με τα περίεργα δέντρα, τα μανιτάρια και τα ξωτικά.

 

Σκοπός του έργου είναι να δώσει χαρά και να τραβήξει το ενδιαφέρον των μικρών ασθενών κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Έτσι, κάνει πιο εύκολο το έργο της παιδιάτρου και να ομορφύνει το περιβάλλον!

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Άγιος Δημήτριος
  • Διαστάσεις: 3,00μ x 3,50μ
  • Ημερομηνία: 27-04-2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ