ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ

Ζωγραφική Τοίχου Παιδιατρείου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
518 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η παιδίατρος Νέλη Μηλιώνη λατρεύει τα παιδιά και την τέχνη κι επιθυμία της είναι να δει το ιατρείο της ζωγραφισμένο απ’ σ’ άκρη σ’ άκρη, σε τοίχους κι οροφές, δημιουργώντας για τους μικρούς της ασθενείς έναν χώρο που όμοιος του δεν έχει ξαναγίνει!

 

Την προειδοποίησα βέβαια πως τα παιδάκια θα το παίζουν συχνά άρρωστα για να έρθουν στην παιδίατρο τους και δεν θα θέλουν να φύγουν….!

 

Έτσι ξεκίνησα από το πολύ μικρό αλλά ψηλοτάβανο χολ εισόδου με τον Πήτερ Παν, τους φίλους του και τον κάπταιν Χουκ στη Χώρα του Ποτέ.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Άγιος Δημήτριος
  • Διαστάσεις: 4,80μ x 3,30μ
  • Ημερομηνία: 20-04-2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ