ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΣΤΟΥΝΤΙΟ   >   ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΓΓΟΥ (1ο μέρος)

ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΓΓΟΥ (1ο μέρος)

Τοιχογραφία Κινηματογραφικού Στούντιο

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
446 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η  μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία στον χώρο υποδοχής των στούντιο Καραμάνος σε εξέλιξη.

 

Στα γυρίσματα της περίφημης σκηνής με το διαφημιστικό “Τρώτε μακαρόνια” στην ταινία “Ο παλαβός κόσμος του Θανάση” του 1979 όπου παρίσταται και ο αείμνηστος Παναγιώτης Καραμάνος σαν τεχνικός, στην αρχή της καριέρας του, είναι το θέμα που καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το μήκος του τοίχου.

 

Τη σύνθεση του θέματος την κάνω από ένα σύνολο σχετικών φωτογραφιών, του αρχείου του στούντιο.

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Ίλιον
  • Διαστάσεις: 6,00μ x 2,20μ
  • Ημερομηνία: 13-04-2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ