ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΣΤΟΥΝΤΙΟ   >   ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΓΓΟΥ (2ο μέρος)

ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΓΓΟΥ (2ο μέρος)

Ζωγραφική Τοίχου Κινηματογραφικού Στούντιο

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
632 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η καινούργια μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία στον χώρο υποδοχής των στούντιο Καραμάνος ολοκληρώθηκε!

 

Εικονίζονται εκτός από τον Βέγγο, ο Κίμων Μουζενίδης και η Μάρα Θρασυβουλίδου στα δεξιά.

 

(Δυστυχώς η φωτογραφία του αρχείου ήταν θολή και κιτρινισμένη, ειδικά στο πίσω μέρος όπου βρίσκεται και ο Παναγιώτης Καραμάνος και δεν με βοήθησε στην πλήρη απόδοση του προσώπου του.)

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Ίλιον
  • Διαστάσεις: 6,00μ x 2,20μ
  • Ημερομηνία: 13-04-2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ