ΑΡΧΙΚΗ   >   ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ   >   ΑΜΑΞΙΑ – ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ   >   ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ζωγραφική Τοίχου Παιδικού Δωματίου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
627 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο 6 ετών Γιώργος, ένα παιδί πανέξυπνο και πολυτάλαντο, έχει αδυναμία στα τραίνα, τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, ενώ το τραίνο του μετρό είναι η μεγάλη αδυναμία του και αυτό διάλεξε σαν θέμα για τον τοίχο του.

 

Όταν γύρισε απ’ το σχολείο, έτρεξε κατευθείαν μέσα για να δει τί έχω κάνει και η αντίδρασή του ήταν τέτοια που πραγματικά με συγκίνησε! Δεν υπάρχει πιο όμορφο στη δουλειά μου απ’ το να ζωγραφίζω για παιδιά σε ηλικίες που αντιλαμβάνονται και ξέρουν τί θέλουν..!

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Φάληρο
  • Διαστάσεις: 2,00μ x 1,20μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ