ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ   >   ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΩΝ

ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΩΝ

Ζωγραφική Τοίχου Κρεβατοκάμαρας

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
490 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το νεαρό ζευγάρι Αντώνης και Καλίσια μου ζήτησε να απεικονίσω στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας τους, πίσω απ’ το κρεβάτι τους, την τοιχογραφία που είχαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους στην Ιταλία, όπου πήγαν για μήνα του μέλιτος.

 

To Casa Maria Luigia είναι ένας πολυτελής ξενώνας όπου η κάθε μία απ’ τις 12 σουίτες του έχει διαφορετική διακόσμηση και ταπετσαρίες. Σε μία απ’ τις σουίτες όπου φιλοξενήθηκε το ζευγάρι, υπήρχε στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας η ταπετσαρία Gucci που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία, την οποία επανασχεδίασα, τροποποίησα και απλοποίησα, ώστε να ταιριάξει στον τοίχο της δικής τους κρεβατοκάμαρας.

 

Δημιούργησα μια σύνθεση με 4 γερανούς, την οποία ονόμασα “Το πέταγμα των γερανών”.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Βούλα
  • Διαστάσεις: 3,00μ x 3,00μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ