ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ   >   ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ   >   ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ (1o μέρος)

ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ (1o μέρος)

Τοιχογραφία Κουκλοθέατρου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
743 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πολύ όμορφο νεοκλασικού του παιδικού κουκλοθέατρου ζωγράφισα σε όλους τους τοίχους του ισογείου, ένα όμορφο, φωτεινό, φυσικό περιβάλλον σύμφωνο με το ανανεωμένο ύφος που ήθελαν να δώσουν οι αγαπητές μου πελάτισσες στον χώρο τους.

 

Η υπόλοιπη διακόσμηση, έπιπλα, φωτιστικά, κτλ έγινε φυσικά από τις ίδιες.

 

Ο μεγάλος πίνακας με το “Παλάτι της Παραμυθοχώρας” ήταν το πρώτο στοιχείο που ζωγράφισα στο εργαστήριο μου, έγινε με πιο έντονα χρώματα και τοποθετήθηκε πρώτο, ώστε όλο το υπόλοιπο θέμα να διαμορφωθεί γύρω του.

 

Οι αποχρώσεις της ζωγραφικής μου είναι παλ, ώστε να δημιουργούν ένα ήρεμο, φωτεινό σύνολο σε συνδυασμό με την υπόλοιπη διακόσμηση,κι έτσι το συνολικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά παραμυθένιο.

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Μετς
  • Διαστάσεις: 55τμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ