ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ   >   ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ   >   ΣΑΒΑΝΑ (1o μέρος)

ΣΑΒΑΝΑ (1o μέρος)

Ζωγραφική Τοίχων Παιδότοπου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
695 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το μεράκι και η επιθυμία της Μ και του Α να κάνουν τον παιδότοπο τους  ένα μέρος όπου τα παιδιά θα παίζουν με φόντο τα ζώα της ζούγκλας και της σαβάνας, μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω ένα ζωντανό περιβάλλον εμπνεόμενη από τα άπειρα ντοκιμαντέρ με θέμα τις κοιλάδες του Οκαβάγο και του Σερεγκέτι της αφρικανικής ηπείρου.

 

Πρόκειται για μια τοιχογραφία που αποδεικνύει πως η σωστή επιλογή και η ρεαλιστική απόδοση ακόμα και των πιο άγριων ζώων, εξιτάρει και τις πιο μικρές ηλικίες και τους προσφέρει την έκπληξη, τη χαρά και τον ενθουσιασμό!

 

Επίσης ζωγραφίστηκε και η σκάλα, κουπαστή & εσωτερικό, ώστε να δέσει με την τοιχογραφία.

Έτσι δημιουργήθηκε ένα θαυμάσιο σύνολο!

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Αργυρούπολη
  • Διαστάσεις: ———

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ