ΑΡΧΙΚΗ   >   ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ   >   ΦΥΣΗ – ΖΩΑ   >   Η ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ & Η ΑΡΚΟΥΔΑ (1ο μέρος)

Η ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ & Η ΑΡΚΟΥΔΑ (1ο μέρος)

Ζωγραφική Τοίχου Παιδικού Δωματίου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
666 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ίσως η πιο ζωντανή τοιχογραφία που ζωγραφίσαμε ποτέ!

 

Μια πολύ όμορφη παιδική σειρά animation της ρώσικης τηλεόρασης, “Η τοσοδούλα Μάσα και η Αρκούδα”, μας ζητήθηκε να ζωντανέψουμε σε ολόκληρο το παιδικό δωμάτιο από τη ρωσίδα μαμά, που περιμένει σύντομα τον ερχομό του γιου της.

 

Το θέμα επιλέχθηκε πριν το ζευγάρι διαπιστώσει το φύλο του μωρού. Και παρ’ ότι η πρωταγωνίστρια είναι κοριτσάκι, τα στοιχεία του έργου είναι τέτοια, που ταιριάζουν και στο αγορίστικο δωμάτιο.

 

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν άπειρες καινούργιες σκηνές με τη Μάσσα και τα διάφορα ζώα που συμμετέχουν στη σειρά, μια που οι ιστορίες είναι πολλές.

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Νίκαια
  • Διαστάσεις: ———
  • Ημερομηνία: 14-04-2012

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ