ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΣΑΛΟΝΙΑ – ΚΟΥΖΙΝΕΣ   >   ΠΛΑΤΑΝΟΣ (1ο μέρος)

ΠΛΑΤΑΝΟΣ (1ο μέρος)

Ζωγραφική Τοίχων & Οροφής Σαλονιού

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
478 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένας φωταγωγός (γυψοσανίδα) διαστάσεων 1×1 αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα, αισθητικό και πρακτικό στο κέντρο του σαλονιού ενός ρετιρέ-μεζονέτας στου Γκύζη, με θέα την καταπράσινη πλευρά του Λυκαβηττού.

 

Η πελάτισσά μου Διονυσία είχε την ιδέα ο φωταγωγός να μετατραπεί σε κορμό δέντρου.
Συμφωνήσαμε τα κλαδιά και τα φυλλώματα να καλύψουν και τα 3 δοκάρια που χωρίζουν το ταβάνι. Όμως όσο το δούλευα, βλέπαμε και οι 2 πως κλαδιά και φύλλα θα έπρεπε να επεκταθούν ακόμα περισσότερο για να δικαιολογείται ο όγκος του κορμού.

 

Έτσι σταδιακά το δέντρο κάλυψε σχεδόν όλη την οροφή.

 

Θα φανταζόταν κανείς πως κάτι τέτοιο θα βάραινε πολύ τον χώρο και θα τον έκλεινε, όμως η αλήθεια είναι πως η διαμόρφωση του σαλονιού, με προέκταση την τεράστια ταράτσα και ο φυσικός φωτισμός του ρετιρέ υποστηρίζουν μια τέτοια διακόσμηση.

 

Το αποτέλεσμα σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε αυλή ή αίθριο, μέσα στο σπίτι!

 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Γκύζη
  • Διαστάσεις: ———

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ