ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΣΑΛΟΝΙΑ – ΚΟΥΖΙΝΕΣ   >   ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ζωγραφική Τοίχου Σαλονιού

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
808 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρόκειται για μια προσπάθεια αντιγραφής και αποκατάστεσης  (ζωγραφική σε τελάρο) του εξαιρετικού και πολύ ιδιαίτερου εμβλήματος/ψηφιδωτού της ύστερης ελληνιστικής περιόδου στην Οικία του Διονύσου στη Δήλο, που αναπαριστά τον Διόνυσο με φτερά,πάνω σε μια τίγρη, κατασκευασμένο με την τεχνική του opus vermiculatum (όπως ονομάστηκε στα ρωμαϊκά χρόνια), με ψηφίδες από υαλόμαζα και ημιπολύτιμους λίθους.

 

Αν και δεν πρόκειται για τοιχογραφία αλλά για πίνακα, που θα τοποθετηθεί σε τοίχο σαλονιού, το κατέταξα στις Τοιχογραφίες, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να ζωγραφιστεί και απευθείας σε τοίχο.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Ιλίσσια
  • Διαστάσεις: 1,70μ x 1,70μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ