ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΣΑΛΟΝΙΑ – ΚΟΥΖΙΝΕΣ   >   ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Ζωγραφική Τοίχου Σαλονιού

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
657 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Κατερίνα κι ο Αποστόλης λάτρεψαν τη Βενετία στο ταξίδι τους και ονειρεύτηκαν να είχαν ένα παράθυρα με θέα τα γραφικά κανάλια της και τα όμορφα κτήρια της, τα βυθισμένα στο νερό.

 

Έτσι τους ζωγράφισα αυτή την όμορφη εικόνα -αντίγραφο σύγχρονου αγνώστου Ενετού ζωγράφου που επέλεξαν μέσα από τον κατάλογο που τους παρουσίασα- η οποία στη συνέχεια θα πλαισιωθεί από ένα πραγματικό παράθυρο με ανοιχτά παραθυρόφυλλα.

 

Η σύνθεση μελετήθηκε ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το ύφος και στυλ του χώρου τους και αποτελεί ένα σύνολο με το παγκάκι που βρίσκεται κάτω από το έργο.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Χαλάνδρι
  • Διαστάσεις: 1,00μ x 0,80μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ