ΛΙΜΝΗ

Ζωγραφική Τοίχου Σαλονιού

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
616 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ν. είναι ένα 27χρονο εργατικό παλικάρι, μένει μόνος του για πρώτη φορά σ’ ένα διαμερισματάκι που νοίκιασε και ήθελε να ομορφύνει το μικρό καθιστικό με μια τοιχογραφία.

 

Ονειρεύεται τον χώρο αυτό να τον κάνει… χώρο αναψυχής για τον ίδιο, την κοπέλα του, τους φίλους του. Γι’ αυτό και διάλεξε ένα τοπίο με λίμνη, δάση με καταρράκτες και βαθύ ορίζοντα, για να φεύγει το βλέμμα και να ονειρεύεται ο νους!

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Βύρωνας
  • Διαστάσεις: 4,00μ x 2,20μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ