ΑΡΧΙΚΗ   >   ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΣΑΛΟΝΙΑ – ΚΟΥΖΙΝΕΣ   >   ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΛΥΩΝ

ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΛΥΩΝ

Ζωγραφική Τοίχου Σαλονιού

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
772 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επιφάνεια είναι ένα μεγάλο διπλό, ξύλινο παραβάν.

 

Το θέμα, μια πανέμορφη γαλλική πόρτα του 18ου αιώνα σε οικία της Λυών, φωτογραφία της οποίας βρήκε η πελάτισσά μου και την ερωτεύτηκε, δικαιολογημένα. Υπέροχο και πολύ απαιτητικό θέμα, προϋποθέτει χρόνο, άπειρη υπομονή, γερά νεύρα και φυσικά ικανότητα.

 

Η ιδέα με την κρήνη και την κορνίζα με τα πέτρινη τούβλα στο διπλανό φύλλο ήρθε στην συνέχεια καθώς δούλευα την πόρτα και αποδείχθηκαν απαραίτητα στοιχεία για να δέσουν τα κομμάτια και να γίνουν ένα ενιαίο θέμα.

 

Η προσθήκη των σκαλοπατιών ήταν μια ιδέα που μου ήρθε στην πορεία, παρ’ ότι δεν είχα πρότυπο με την ίδια προοπτική ώστε να το αντιγράψω, κάνοντας ό,τι γνώριζα. Χωρίς αυτά η πόρτα θα έδειχνε αλλόκοτη. Τα ξερά φυλλαράκια απ’ τον πλάτανο ήταν κι αυτά ιδέα της τελευταίας στιγμής.

 

(10 μέρες εργασίας = 100 εργατοώρες)

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Άλιμος
  • Διαστάσεις: 3,00μ x 3,00μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ