ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ   >   ΨΥΧΗ & ΕΡΩΣ

ΨΥΧΗ & ΕΡΩΣ

Ζωγραφική Τοίχου Airbnb

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
556 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον τοίχο της εισόδου ενός συγκροτήματος Airbnb από δύο διαμερίσματα και ένα υπνοδωμάτιο, αντέγραψα μια απ’ τις τέσσερις παραλλαγές του πανέμορφου πίνακα “Ψυχή & Έρως” του νεοκλασικού ζωγράφου William Adolphe Bouguereau (1825–1905),  βασισμένες στον αρχαιοελληνικό μύθο, όπως τον αναφέρει ο Απουλήιος, Ρωμαίος συγγραφέας του 2ου μ.Χ. αιώνα

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Κουκάκι
  • Διαστάσεις: 0,80μ x 2,20μ
  • Ημερομηνία: 22-11-2022

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ