Καλωσήρθατε στην μαγεία τηςΤοιχογραφίας!

Άννα Κανατά

-Τοιχογραφίες Οικιακών & Επαγγελματικών χώρων

-Ζωγραφική τοίχων για κάθε παιδικό χώρο

 

Με 25 χρόνια εμπειρίας στην ζωγραφική τα τελευταία 12 χρόνια ειδικεύομαι στην τοιχογραφία και στις ζωγραφικές διακοσμήσεις σε κάθε χώρο, δημιουργώντας εντυπωσιακές 3d τοιχογραφίες!

"Η σύγχρονη θεματική Τοιχογραφία είναι μια πολύ πρόσφατη τέχνη στην Ελλάδα, που άρχισε να διαδίδεται και ν'αγαπιέται στις αρχές ακριβώς αυτής της κρίσης, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η τέχνη είναι το ψυχολογικό αντίβαρο στις οικονομικές και γενικότερες πιέσεις που η κοινωνία δέχεται.

Είναι μια αναγκαιότητα των πολλών και όχι απλά είδος πολυτελείας για τους λίγους, όπως διαπίστωσα από τις 100άδες των πελατών μου.

Δεν έχει σχέση με το γκράφιτι. Είναι μια τέχνη πολύ διαφορετική και αρχαία, με μεγάλη ιστορία, που χρησιμοποιεί σαν μέσο τα πινέλα.
Η Τοιχογραφία είναι μια εργασία υψηλής ειδίκευσης και ειδικά οι κατά παραγγελίαν τοιχογραφίες.
Εν ολίγοις, δεν μπορεί να την ασκήσει ο καθένας με ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν είναι ένας καλός ζωγράφος πινάκων, ή καλός γραφίστας, αγιογράφος, μπογιατζής...κτλ.,χωρίς να έχει ειδικευτεί.
 
Μη έχοντας προηγούμενο παράδειγμα, η πλειοψηφία όσων νιώθουν την ανάγκη ν'αποκτήσουν μια τοιχογραφία, ακολουθώντας αυτήν την όμορφη και αναγκαία μόδα, έχει συχνά μια λάθος ή και καθόλου εικόνα για το πώς παράγεται ένα έργο τέχνης και για τις απαραίτητες για την υλοποίησή του προϋποθέσεις. Αυτό βέβαια, αλλάζει με τα χρόνια.
 
Θέλοντας να διαφωτίσω το ενδιαφερόμενο κοινό, θα αναφερθώ σε 3 πολύ σημαντικά σημεία, που αγνοεί το 99% των πελατών μου, τα οποία όσο κι αν προσπαθώ να τα εξηγήσω στην αρχική μας επικοινωνία, γίνονται κατανοητά μόνο βλέποντάς με μέρα με τη μέρα στον χώρο τους να ζωγραφίζω:
 
α)Το πρώτο είναι το πόση δουλειά έχει αυτό που μου ζητάνε. Πόσα επιπλέον στοιχεία πρέπει να προστεθούν στην πορεία, που τα ζητά το ίδιο το θέμα, ώστε να δέσει και να τελειοποιηθεί και πόσες ατέλειωτες ώρες συγκέντρωσης, μελέτης, υπομονής και αντοχής απαιτούνται.
β) Το δεύτερο είναι πως για να "μιλάει" ένα έργο στην καρδιά του θεατή, το βασικό μέσο με το οποίο θα πρέπει να δουλεύει ο ζωγράφος, δεν είναι ούτε τα πινέλα ούτε τα χρώματα. Είναι η ψυχή του που αποτυπώνεται στην επιφάνεια. Όσο πιο πολύ αγαπά την τέχνη του, τόσο μεγαλύτερη είναι και η κατάθεση της ψυχής του, τόσο πιο μοναδικό το αποτέλεσμα. 
Και αντίστροφα, όσο πιο πλούσιος και καλλιεργημένος ο ψυχισμός του, τόσο μεγαλύτερη και η αγάπη του για την τέχνη του και η αποτελεσματικότητά του.
γ)Το τρίτο είναι το πόσο πέρα απ' τις προσδοκίες τους θα είναι τελικά το αποτέλεσμα...! Κι επιπλέον, το πώς αυτό θα τους συντροφεύει μέσα στο χρόνο, αποτελώντας ζωτικό στοιχείο της καθημερινότητάς τους.
Έτσι, μέσα στα χρόνια μου στην τοιχογραφία, άρχισα να καταλαβαίνω πως δεν εξελίσσομαι μόνον εγώ στην τέχνη μου, εξελίσσονται μαζί μου και οι πελάτες μου, βιώνοντας τί πραγματικά είναι τέχνη και πώς παράγεται ένα έργο τέχνης."
 

Με εκτίμηση -'Αννα

____________________________________________________ 

Τα έργα προστατεύονται με το Νόμο 2121/1993 περί Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε έντυπο ή ψηφιακό μέσο χωρίς την άδειά μου & χωρίς την αναγραφή του ονόματός μου.