ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ   >   ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τοιχογραφία Χώρου Εστίασης

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
519 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μια Κυριακή χειμωνιάτικη και βροχερή ζωγράφισα στο μεζεδοπωλείο “Το παλιό σινεμά” στο λιμάνι της Ραφήνας, ένα μικρό θαλασσινό τοπίο μέσα στο τυφλό παράθυρο που προϋπήρχε.

 

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους θαμώνες και μια όμορφη και διαφορετική εμπειρία για μένα.

 

Η ατμόσφαιρα λίγο ρετρό, ανάμεσα σε φωτογραφίες παλιών αστέρων του ελληνικού κινηματογράφου και στις μεγάλες μορφές του λαϊκού πενταγράμμου, ακούγοντας σχεδόν αποκλειστικά Χατζηδάκη απ’ το 3ο πρόγραμμα. 

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Ραφήνα
  • Διαστάσεις: 0,80μ x 1,00μ
  • Ημερομηνία:  28-05-2017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ