ΑΡΧΙΚΗ   >   ΙΔΕΕΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ   >   ΙΔΕΕΣ – ΦΥΤΑ   >   ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ιδέες & Προτάσεις

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
644 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάρτηση περιέχει εικόνες, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των οποίων ανήκουν σε άλλους καλλιτέχνες, ανά τον κόσμο.

 

Οι εικόνες αυτές είναι ενδεικτικές και τις χρησιμοποιώ απλά ως δειγματολόγιο, δηλαδή ως αφορμές-ιδέες-έμπνευση για τη δημιουργία νέων έργων και σε καμία περίπτωση για την αυστηρή αντιγραφή τους.


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ