ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ   >   ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ & ΕΠΙΓΡΑΦΗ

ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ & ΕΠΙΓΡΑΦΗ

Ζωγραφική Τοίχου Χώρου Εστίασης

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
541 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρόκειται για τη ζωγραφική διακόσμηση δύο επιφανειών, στον υπέροχο χώρο του μπουγατσοπωλείου στην Γκράβα .

 

Στον τοίχο του εργαστηρίου με την καμάρα όπου θα γίνεται η παραλαβή, ζωγράφισα μια “επένδυση” από τουβλάκια, μιμούμενη την αντίστοιχη επένδυση  που υπάρχει στον επάνω όροφο, από παλιό τούβλο, και φαίνεται από όλο το μαγαζί.

 

Στον δίπλα χώρο πάνω από τον μπάγκο όπου θα είναι οι μηχανές του καφέ, ζωγράφισα έναν ξύλινο μπάγκο με ένα τσουβαλάκι με κόκκους καφέ και ένα φλυτζάνι με φρεσκοκομμένο ζεστό καφέ, κανελίτσες και γλυκάνισο.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Γαλάτσι
  • Διαστάσεις: 20τμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ