ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ   >   ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ

ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ

Ζωγραφική Τοίχου Χώρου Εστίασης

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
553 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο art cafe “Ιχνος” της τραγουδίστριας Λένας Αλκαίου -που πήρε το όνομά του απ’ το  γνωστό της κομμάτι-  ζωγράφισα σε έναν από τους τοίχους του όμορφου χώρου, το πεντάγραμμο που βλέπετε.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Πειραιάς
  • Διαστάσεις: 2,50μ x 1,60μ
  • Ημερομηνία: 13-06-2016

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ