ΣΕ ΣΤΥΛ ΡΟΚΟΚΟ

Ζωγραφική Τοίχου Οδοντιατρείου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
683 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένας νέος οδοντίατρος, ο Μιχάλης Κουτσουδάκης, άνθρωπος με αγάπη για την κλασική τέχνη, επέλεξε ένα πολύ ιδιαίτερο έργο για να του ζωγραφίσω στον τοίχο του χώρου αναμονής του ολοκαίνουργιου, μίνιμαλ και καλαίσθητου οδοντιατρίου του.

 

Πρόκειται για ένα σχέδιο τεχνοτροπίας ροκοκό του 18ου αιώνα, κάποιου ανώνυμου  καλλιτέχνη της Νότιας Γερμανίας, που εικονίζει το δεξί μισό του ιερού ενός ναού.

Το αυθεντικό σχέδιο βρίσκεται στο Μητροπολιτικό μουσείο της Ν.Υόρκης.

 

Ένα έργο που αναδεικνύει τον χώρο και του δίνει μιαν  ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής!

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Χαϊδάρι
  • Διαστάσεις: 2,10μ x 3,00μ
  • Ημερομηνία: 23-10-2023

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ