ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ   >   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΣΤΟΥΝΤΙΟ   >   ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

Ζωγραφική Τοίχου Φαρμακείου

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
512 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον μεγάλο γκρί τοίχο στο πλάι του φαρμακείου της κας Μάνιας Αλεξίου (Νεαπόλεως & Αγίας Σοφίας στην αγορά του Βύρωνα) που κάθε τόσο γέμιζε με συνθήματα και γκράφιτι, αφού καθαρίστηκε και βάφτηκε με το αρχικό του χρώμα, ζωγράφισα δύο συνθέσεις με παραδοσιακά φαρμακευτικά αντικείμενα και θεραπευτικά βότανα.

 

Η ζωγραφική του φαρμακείου συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο τμήμα της προσόψεως.

Από ένα δεντράκι ελιάς σε κάθε κολόνα και στον πλαϊνό τοίχο διάφορα πολύχρωμα χάπια.

 

Κατά γενική ομολογία, της ίδιας της ιδιοκτήτριας, των εργαζόμενων στο φαρμακείο και των περίοικων, το πεζοδρόμιο άλλαξε τελείως όψη, ομορφαίνοντας όλη τη γειτονιά. Μια όμορφη νότα στην αγορά του Βύρωνα!

 

Φυσικά, το έργο περάστηκε με ειδικό βερνίκι προστασίας από γκράφιτι και καιρικές συνθήκες.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Βύρωνας
  • Διαστάσεις: 6,50μ x 2,70μ
  • Ημερομηνία: 26-04-2013

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ