ΑΡΧΙΚΗ   >   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ   >   ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ   >   ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

Ζωγραφική Τοίχων Κέντρου Εκμάθησης

by ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ
558 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρία αποφθέγματα σοφίας κατ’ επιλογή του πελάτη μου, ζωγράφισα στον κενό τοίχο στο χώρο υποδοχής του κέντρου εκμάθησης “ALPHA” στα Εξάρχεια.

 

Ρητά που λειτουργούν παραινετικά και ενθαρρυντικά προς τους κάθε ηλικίας μαθητές και στους δασκάλους τους, ώστε να τους βοηθούν στο έργο και τους στόχους τους!

 

Με αυτόν τον διάκοσμο, η αισθητική αναβάθμιση του χώρου υποδοχής της σχολής ολοκληρώνεται.

 

Πληροφορίες Έργου

  • Περιοχή: Εξάρχεια
  • Διαστάσεις: 3,00μ x 1,00μ
  • Ημερομηνία: 20-03-2017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
__________

 

Αφορά όλα τα έργα που έχουν ζωγραφιστεί από την ζωγράφο και φέρουν την υπογραφή της, είτε βρίσκονται σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους:

 

"Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά τον Ν. 2121/1993, οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλοίωση, παραμόρφωση του έργου χωρίς την ρητή συναίνεση του δημιουργού συνιστά παραβίαση του ηθικού δικαιώματος του πνευματικού δημιουργού και επιφέρει αστικές και ποινικές κυρώσεις."

 

Πρέπει να διευκρινίσω πως ο τοίχος ο οποίος ζωγραφίζεται φυσικά και δεν ανήκει στον ζωγράφο, αλλά στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τον βάψει καλύπτοντας το έργο ή και να καλέσει άλλο ζωγράφο για να ζωγραφίσει ένα άλλο θέμα ή και το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά εκ νέου και με δικό του σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο Ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ