FONTANA DI TREVI τοιχογραφία σε κρεβατοκάμαρα Νίκαια

Tο έργο που βλέπετε είναι ζωγραφική στον τοίχο με πινέλα και οικολογικά-ακρυλικά χρώματα.

Έργο_13c:"FONTANA_DI_TREVI

Έργο_13b:"FONTANA_DI_TREVI!

Σε έναν τοίχο κρεβατοκάμαρας στη Νίκαια, διαστάσεων 2,70 χ 2,50 περίπου, μετέφερα την πλατεία με το διάσημο συντριβάνι της Ρώμης.
Παρακάτω βλέπετε το έργο ολοκληρωμένο μετά από 180 περίπου ώρες εργασίας, από την αρχή έως το τέλος του, σχεδόν μέρα με τη μέρα.

Κάθε έργο ιδιαίτερο είναι μια περιπέτεια.
Η Fontana όμως,ήταν μια μεγάλη δοκιμασία: Χρειάστηκε τεράστια προσοχή, αυστηρή πειθαρχία, ατέλειωτη υπομονή, σωματική αντοχή, άπειρη αφοσίωση.
Επί σχεδόν ένα μήνα που διήρκησε το έργο, αφιέρωσα όλο μου το χρόνο και όλη μου την ενέργεια σ'αυτό και μόνο.
Ευχαριστώ τους πελάτες μου αλλά και κάθε πελάτη μου που μου δίνει την ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητές μου σ'ένα θέμα τόσο απαιτητικό, την ευκαιρία να γίνω ακόμα καλλίτερη στην τέχνη μου.

___________________________________________________________________________________

- ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ-Συμβουλές προςκάθε ενδιαφερόμενο

_______________________________________________________________________________________________________________________

Περιγραφή -ιστορικό

Το όνομα "Fontana di Trevi" σημαίνει "κρήνη στους τρεις δρόμους" (tre vie), στο τρίστρατο.
Το συντριβάνι αυτό σηματοδοτεί το τέλος του "σύγχρονου" Άκουα Βέρτζινε, του ανακαινισμένου Άκουα Βίργκο, ενός αρχαίου ρωμαϊκού υδραγωγείου το οποίο υδροδοτούσε την αρχαία Ρώμη. Το 19 π.κ.ε., οι Ρωμαίοι τεχνίτες εντόπισαν με την υποτιθέμενη βοήθεια μιας παρθένου μια πηγή καθαρού νερού περίπου 13 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. (Αυτή η σκηνή αναπαρίσταται στην πρόσοψη του σημερινού σιντριβανιού, στο δεξί ανάγλυφο.)
Ωστόσο, το μήκος του υδραγωγείου είναι 22 χιλιόμετρα, γιατί δεν έχει ευθύγραμμο σχήμα. Το Άκουα Βίργκο οδηγούσε το νερό στα μπάνια Λουτρά του Αγρίππα. Υδροδότησε τη Ρώμη τουλάχιστον για τετρακόσια χρόνια. Η καταστροφή των υδραγωγείων από Γότθους πολιορκητές το 537 με 538 ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την αστική ζωή της ύστερης κλασσικής Ρώμης. Οι Ρωμαίοι στο Μεσαίωνα υδροδοτούνταν από μολυσμένα πηγάδια και από τον επίσης μολυσμένο ποταμό Τίβερη.
Το Ρωμαϊκό έθιμο της κατασκευής ενός όμορφου σιντριβανιού στο τέλος ενός υδραγωγείου που έφερνε νερό στη Ρώμη επανήλθε το δέκατο πέμπτο αιώνα στην εποχή της αναγέννησης.

Το 1453 ο πάπας Νίκολας Ε΄ τελείωσε τις επισκευές του Άκουα Βέρτζινε, έχτισε μια απλή λεκάνη σχεδιασμένη από τον ανθρωπιστή αρχιτέκτονα Λέον Μπαττίστα Αλμπέρτι για να σηματοδοτεί την άφιξη του νερού.
Το 1732 ξεκίνησαν τα έργα της πρόσοψης του κτηρίου με τα γλυπτά και τα ανάγλυφα και της δημιουργίας του συντριβανιού με τις υπέροχες μαρμάρινες συνθέσεις και ολοκληρώθηκαν στην τελική τους μορφή, 30 χρόνια αργότερα, το 1762!
Φανταστείτε πόσοι πάπες (τα ονόματα των οποίων αναγράφονται πάνω στο κτήριο) και κυρίως πόσοι καλλιτέχνες εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί αυτό το αριστούργημα σε ρυθμό ροκοκό!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

  ΑΝΝΑ ΚΑΝΑΤΑ'_ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ_Κορυφαία ποιότητα σε Εξαιρετικές τιμές, Ζωγραφική διακόσμηση σε τοίχους Σχολείων, οικιών, Καταστημάτων, Ξενοδοχείων_ζωγραφική σε τοίχους Παιδότοπων, Παιδικών σταθμών, ζωγραφικη τοίχων για σαλόνια, κρεβατοκάμαρες, ζωγραφικη παιδικου δωματιου, ζωγραφική στο τοίχο, τοιχογραφία σε παιδικό δωμάτιο αγοριού, Ζωγραφική παιδικού δωματίου κοριτσιού, Ζωγραφική σε τοίχους παιδικών δωματίων, παιδικές τοιχογραφίες, Ζωγραφική τοίχου,τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων, εφηβικό δωμάτιο, χρώματα, χρώμα, ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, DINING ROOMS, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ, ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, BAR, CAFE, Φαρμακεία, Ιατρεία, Θεραπευτήρια, LOBBIES, RECEPTIONS, ΧΩΡΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, POOLS, SPA, BATHS, Living rooms, Σαλόνια, Τζάκια, Κρεβατοκάμαρες, Υπνοδωμάτια, Οροφογραφίες, ταβάνια, Μπάνια, πισίνες, Εξωτερικοί χώροι, ROOMS,SUITES, Ιδέες, Προτάσεις, κόστος, τιμές Zografiki paidikou domatiou, Zografiki paidiko domatio, Zvgrafiki gia toixo, Zvgrafikh se toixo, Zografikh gia paidiko domatio, Zvgrafikh paidikvn dvmation, Toixografia paidikou domatiou, Toixografies paidikvn domativn, Toixografies gia paidika domatia, Diakosmisi paidikon domation, Paidikoi stathmoi, Paidikos stathmos, Paidikou stathmou, Paidotopoi, Paidotopos, Diakosmhsh paidikou dvmatiou, Diakosmisi paidikon domation,

 

Πληροφορίες

  • Κατηγορία : Living rooms - Σαλόνια-Τζάκια
  • Κώδικός : Σ13
  • Διαστάσεις : 2,70 χ 2,30
  • Ημερομηνία: 5/12/'14